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서울대학교 식품바이오융합연구소 (CFB)

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완명주

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전임연구인력 (선임연구원)

완명주
완명주 Chau Thi Thu Nguyen (chau171@snu.ac.kr)


 
■ 주요 연구분야
 
Agronomy, Horticultural Science
 
■ 학력
 
■ 1993.03 ~ 1998.03 : 하노이 농업대학교 농학학과 (농학사)
■ 2002.09 ~ 2004.10 : 하노이 농업대학교 농학학과 (농학석사)
■ 2009.09 ~ 2017.02 : 서울대학교 식물과학 (농학박사)
 
■ 주요 경력
 
■ 1998.06 ~ 2009.09 : 베트남 과학부 과학기술연구원
■ 2010.07 ~ 2010.12 : 한국식품연구원
■ 2018.06 ~ 현재 : 서울대학교 식품바이오용합연구소
 
■ 주요 활동
 
■ 2001.09 ~ 2001.12 : 한국과학기술연구원
■ 2006.06 ~ 2006.08 : 중국 식품연구원 (China National Research Institute of Food and Fermentation)
■ 2007.09 ~ 2007.11 : 중국 식품연구원 (China National Research Institute of Food and Fermentation)
 
■ 대표 실적
 
■ Effect of Prestorage UV-A, -B, and -C Radiation on Fruit Quality and Anthocyanin of 'Duke' Blueberries during Cold Storage (2014). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 62(50), 12144-12151. Nguyen, C. T. T., Kim, J., Yoo, K. S., Lim, S., & Lee, E. J.
■ VcBBX, VcMYB21, and VcR2R3MYB Transcription Factors Are Involved in UV B-Induced Anthocyanin Biosynthesis in the Peel of Harvested Blueberry Fruit (2017). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 65(10), 2066-2073. Nguyen, C. T. T., Lim, S., Lee, J. G., & Lee, E. J.
■ AtMYB44 suppresses transcription of the late embryogenesis abundant protein gene AtLEA4-5 (2019). Biochemical and Biophysical Research Communications, 511(4), 931-934. Nguyen, N. H., Nguyen, C. T. T., Jung, C., & Cheong, J.-J.